Door de bomen het bos niet meer zien? Of zie jij in het bos de juiste boom niet?

Ja, je hebt de knop doorgehakt! Je wilt de hulp inschakelen van een Virtual Assistant, zodat je weer meer tijd krijgt om je te richten op jouw core business.
Maar welke stappen moet je nu nemen, hoe vindt jij de Virtual Assistant die bij jou en jouw bedrijf past?

Virtual Assistants zijn er in alle vormen en maten, allen met hun eigen specialisaties en persoonlijkheid. Om de samenwerking met een VA te laten slagen is het belangrijk dat je de juiste VA vindt.

Let er bij op de zoektocht naar de juiste VA dat:
De kennis van de VA aansluit bij jouw bedrijf.
Er een persoonlijke klik is tussen jou en de VA.
De VA zich als ondernemer profileert en zich blijft ontwikkelen.
Je goed voor ogen hebt welke taken je wilt uitbesteden of hier samen in overleg met de VA een duidelijk beeld bij krijgt.
Waar vindt je zo’n Virtual Assistant?
Als je opzoek gaat naar een VA zal je zien dat er een heel bos vol is. Dat is natuurlijk heel fijn, maar hoe vindt je de juiste boom in dat bos? Hierbij een aantal handige tips:

Je kunt zelf zoeken op LinkedIn, door in de zoek balk een aantal kernwoorden in te vullen. Bijvoorbeeld: je zoekt iemand die zowel jouw dagelijks management als de financiële administratie of boekhouding verzorgt. Type in de zoek balk ‘Virtual Assistant’ ‘Dagelijks Management’ en ‘Financiële administratie’, je krijgt dan een overzicht van VA’s die aan jouw voorwaarden voldoen.
Plaats een oproep op LinkedIn. Het is wel belangrijk dat je deze specifiek maakt. Naar welke kennis ben je opzoek, voor hoeveel uur, in welke branche ben je werkzaam, welke taken wil je uithanden geven etc.? Zo voorkom je dat je nodeloos veel reacties krijgt.
Vraag eens na in jouw netwerk of er ondernemers zijn die met een VA samen werken of een VA kennen die aansluit bij jouw wensen.
VA hebben zelf ook een groot netwerk van collega VA’s en zullen je meestal door kunnen verwijzen naar een collega als zij zelf niet de juiste kennis of ervaring hebben.
Bekijk de websites van verschillende VA’s om te zien of de dienstverlening, maar zeker ook de uitstraling past bij jouw wensen.
Je kunt je ook richten tot een aantal gespecialiseerde bureau die beschikken over een database en je kunnen begeleiden in de zoektocht. Denk hierbij aan de Academie voor Virtual Professionals (https://academievirtueelprofessionals.nl/ik-zoek-een-virtueel-assistent/) of Office Heroes (http://www.officeheroes.nl/opdrachtgevers/officeheroes/)
Heb je vragen of wil je gewoon eens een vrijblijvende afspraak om de mogelijkheden te bespreken, neem dan gerust contact met mij op.

Laat een reactie achter

error: Content is protected !!