Money buys many things… The best of which is freedom!

Als ondernemer ben je begonnen vanuit een bepaalde visie: je wilt de dingen doen die je leuk vindt en waar je goed in bent. Door het leveren van jouw diensten of producten help je anderen en maak je mensen blij. Daarnaast geeft het ondernemerschap vrijheid. Vrijheid om jezelf te ontwikkelen en te werken waar en wanneer je wilt.

Maar laten we eerlijk zijn, je bent ook ondernemer geworden om geld te verdienen. Het is dan ook belangrijk om voldoende zicht op jouw financiën te houden.

• Ga je jouw financiële doelen halen?

• Geef je niet te veel geld uit?

• Betalen jouw klanten op tijd?

Een goede financiële administratie en een overzichtelijk boekhoudsysteem zijn dus onontbeerlijk. Gelukkig zijn er steeds meer aanbieders die werken aan overzichtelijke en complete financiële systemen voor zzp’ers en kleine zelfstandigen. Maar ondanks dat de systemen steeds completer en makkelijker worden moet je uiteraard nog wel zelf het werk doen. En dit kan redelijk wat van jouw kostbare tijd in beslag nemen.

Wil jij weer wat van jouw ondernemersvrijheid terug of wil je weten welke financiële administratiesystemen geschikt zijn voor jouw onderneming, neem dan gerust en geheel vrijblijvend contact met me op!

Laat een reactie achter

error: Content is protected !!